Grapejuice – over ons

Grapejuice werd opgericht in de winter van 2016 toen twee vrienden tijdens hun college voor hun wijnbrevet op het punt stonden in slaap te vallen bij de beschrijving van de zoveelste Franse appellatie door de wijnexpert.

Geïnspireerd door verhalen over wijngaarden, makers en liefhebbers, besloten de twee vrienden om zich niet te laten tegenhouden door de regels en klassieke barrières van de kenners uit de wijnwereld en zelf op zoek te gaan.

Wat begon als hobby liep al snel uit de hand. Twee vrienden werd al gauw een maandelijkse avond met tien, het organiseren van wijnproeverijen tot het zelf telen van druiven in de stadsgaard, het bottelen van de eerste flessen zelfgemaakte wijn, en vooral… veel drinken.

In hun steeds verdergaande zoektocht liepen de twee vrienden tegen de beperkingen aan van het traditionele aanbod van de supermarkten en de wijnwinkels bij hun om de hoek.

Wij houden van wijn, we geloven dat wijn drinken eenvoudig moet zijn, dat wijndrinkers niet overladen willen worden met kennis, feitjes en conventies.
Ze willen wijn drinken, ontdekken wat ze lekker vinden en daar een avond van genieten met hun vrienden. Je hoeft geen kenner te zijn om te herkennen wat lekker is. En je hoeft geen diploma’s te hebben om te weten waar je van houdt.

Daarom Grapejuice.nl.

Een wijnwebshop met adviezen die je verwacht van die ene wijnvriend die we allemaal wel kennen. Een collectie wijnen waarin niet de herkomst, labels en wijnen van grote homogene leveranciers centraal staan, maar de beleving en ervaring van gewone wijndrinkers, het vakmanschap van kleine producenten hun druiven met passie tot echte wijnen weten te maken.

Grapejuice.nl is overzichtelijk, simpel en met een select aanbod aan wijnen, voor iedere gelegenheid. Alleen als we een wijn echt fantastisch vinden, alleen als onze vrienden de wijn fantastisch vonden, dan pas komt hij op de site.

Grapejuice staat voor passie, van de makers, van de drinkers, zonder pretenties. Met vrienden genieten van een heerlijk drankje gemaakt van druiven.

En daarna nog een…